Ducem gunoiul la rang de artă cool

Workshop de upcycling pentru tineri

cu Iulia Șuta

Când?

Luni, 12.02.2024,
16:00-19:00

Unde?

Youth Lab, str. Dr. Ion Rațiu nr. 2, Brașov

Despre eveniment

Știm că e important să reciclăm, însă realitatea este că majoritatea deșeurilor produse de noi ajung la grămadă cu deșeurile organice. Deși există pubele de separare, vedem mai mereu un mix de reciclabile și nereciclabile în aceeași pubelă

Totodată, poate știi că nu orice plastic sau material „reciclabil” este, de fapt, reciclabil. Sistemele tehnologice pe care le avem la dispoziție în momentul de față pot recicla doar PET-uri, doze, sticlă și carton. Doar că și pentru acelea trebuie depus niște efort, pe care în mod realist prea puțini oameni îl depun. 

Nu putem salva lumea, nici toate deșeurile, dar am zis să le luăm pe cele pe care le avem strânse deja și să le dăm o nouă viață. 

Vorbim despre deșeuri textile, metalice, capace de pet-uri, ambalaje de chipsuri și alte pungi colorate, sticle, reviste de supermarket și tot ce ne mai trece prin cap, pe care vrem să le punem împreună pentru a le da un sens.

Luni, pe 12.02.2024, de la 16:00 la 19:00, ne întâlnim să ducem gunoiul la rang de artă. Împreună cu Iulia Șuta, vom crea colaje din toate materialele de care ți-am zis mai sus și altele la care nu ne-am gândit încă și de care ne vom împiedica până la atelier.  

Dacă ai între 14 și 25 de ani, hai și tu! 

 Nu ai nevoie de cine știe ce skill-uri, dar te rugăm să aduci cu tine un vibe bun și toată creativitatea pe care o găsești prin casă.

Ține cont că vom folosi multe materiale și ustensile și e posibil să te murdărești. Totodată, există riscul să te relaxezi și să te deconectezi de la toate grijile și problemele și poate chiar să uiți de teme sau examene. E demonstrat că lucrul manual poate avea acest efect.

Despre facilitator

Iulia Șuta

Salut!

Sunt Iulia, am activat timp de 7 ani în domeniul IT, iar apoi am făcut un switch la 180 grade devenind terapeut, recruiter și artist. Cu multe pasiuni în sacoșă, îmi place să creez lucruri din absolut orice.

Cred cu convingere că imaginația și creativitatea sunt bazele oricărui proiect de succes, chiar daca acesta se naște din lucruri deja utilizate.

Totodată am avut plăcerea să fiu facilitator unor ateliere despre inteligența emoțională și sistemul energetic al corpului, cât și trainer pentru un curs de front end developer.

Abia aștept să facem artă împreună luni la atelier!

Acest atelier face parte din proiectul Erasmus+ KA154 fYOUture growTH.

Finanțare

Vezi ce alte evenimente mai avem