Cine suntem?

Mai întâi de toate, oameni. Toți cu multă energie și dorință de a aduce inovație în educația nonformală și nu numai. Vrem să producem o schimbare în modul în care tinerii privesc educația în general. Ne pasă de învățare, de creștere și de a face o diferență reală în comunitățile noastre.

Ești gata să ne cunoști virtual? ⤵️

Vlad Grigoraș

Founder, Strategy Architect, Development Master

Vlad Grigoraș

Salut, sunt Vlad, un fericit ca pot vedea și conecta idei, nevoi, oameni, încât să pot materializa, împreuna cu colegii mei, o lume atât de bună în care oricine să-și dorească să trăiască. Cred în “walk the talk” sau “a face ceea ce spun că fac” și tind sa fac asta de când mă știu, doar că în ultimii 10 ani am înțeles și am trecut la făcut pe bune, și asta practic în iEL. 

Sunt orientat spre a crea un spațiu în care lucrurile merg cât mai fluid, simplu și bine pentru toată lumea, cei care suntem in interior, cât și toți stakeholderii.

Medeea Nămoloșanu

Full Time Mommy, Art Fairy, Project Coordinator, Mentor

Medeea Nămoloșanu

Bună! Sunt Medeea, iar în prezent sunt mamă full time. Am o fetiță foarte simpatică și zâmbăreață, extrem de curioasă, care adoră să exploreze tot ce este în jurul ei.

Înainte să înceapă cea mai frumoasă perioadă din viața mea, aveam grijă ca tot ce ține de vizual în organizație să aducă bucurie. Acum, explorez împreună cu fetița mea un nou univers de posibilități și descoperiri, unde fiecare zi este o oportunitate de a învăța și de a crea.

Andreea Hărătău

Admin Pillar & Project Manager

Andreea Hărătău

Heyo, Andreea aici, o sursă constantă de zâmbete, plină de entuziasm și pozitivitate, indiferent unde ne aflăm: la o cafenea, într-un aeroport random sau la sediul nostru din Brașov. Ador provocările, sunt deschisă la noutăți, mă adaptez la situații neprevăzute și îmi place să fiu de ajutor. 

Sunt un fel de “știe-tot” al organizației, astăzi fac administrare, mâine planific și implementez proiecte, iar săptămâna viitoare ne întâlnim la un eveniment social. Sunt îndrăgostită de frumos, pasionată de fotografie, scris și muzică. Day dreamer, go-getter, caut să găsesc mereu soluții pentru orice provocare. 

Claudiu Pavel

Visual Alchemist

Claudiu Pavel

Bună! Sunt Claudiu, psihiatru și graphic designer, ghidat de profunzimile minții umane și de puterea compasiunii. Creez povești vizuale care rezonează, unde creativitatea și intuiția se îmbină armonios. Sunt un cititor înrăit și un strateg, de aceea îmi găsesc liniștea în cărți și în jocurile de șah.

Sunt pasionat de schi, înot, ciclism și jogging – testamente ale rezilienței și ale forței spiritului uman. Călătoriile îmi îmbogățesc perspectiva, iar lansările SpaceX îmi alimentează curiozitatea fără limite.

La intersecția dintre rolurile și pasiunile mele, țes empatie, creativitate și înțelegere. Navighez prin complexitățile existenței și mă străduiesc să aduc lumină și perspicacitate în lume.

Adelina Pavelescu

Marketing Manager & Learning Designer

Adelina Pavelescu

¡Hola! Sunt Adelina și m-am născut să lucrez cu tinerii. Puterea lor incredibilă de a aduce schimbări pozitive și sustenabile în comunitate îmi ține motoarele pornite de când mă știu. 

Îmi plac pălăriile, de aceea la Innovation Education Lab port două: sunt tipa de la Marketing și, în același timp, creez experiențe de învățare pentru tineri.

Cânt, dansez și râd cât pot de des. Prietenii mei spun că sunt bucurie pură. Iubesc să călătoresc, să petrec timp în natură, să gătesc și multe alte lucruri care mă pot face să mă simt ancorată și creativă în același timp.

Cosmin Dobre

European Lead by Nature Network Community Manager

Cosmin Dobre

Neațaa! Sunt Cosmin, și mă ocup de comunitatea de tineri a proiectului European Lead by Nature Network (ELNN), pe partea de Engagement. Sunt pasionat de chitară, călătorii, de cunoașterea altor culturi și de fotografie. Iubesc educația non-formală, motiv pentru care mă implic ca voluntar în orice festival prind. Atunci când nu sunt la job sau la facultate (Studiez Inginerie Electrică la Brașov), explorez lumea în căutarea celor mai liniștite locuri de pe Pământ. 

Costi Cocolea

European Lead by Nature Network Community Manager

Costi Cocolea

Neața, eu sunt Coco, am 20 de ani și sunt student la Universitatea Politehnică din Cluj Napoca. La Innovation Education Lab coordonez voluntarii proiectului European Lead by Nature Network pe partea de Marketing și, totodată, mă ocup de partea tehnică a comunității internaționale pe care o avem pe Discord.

În timpul liber, mă bucur de programare, lectură, activități sportive, conversații în limba franceză și muzică. Explorez psihologia și complexitatea umană, îmi transform călătoriile în aventuri, mă provoc constant și creez sisteme inovatoare pentru eficiența zilnică, pentru a putea aborda obiective și mai ambițioase.

Ștefania Pasăre

Erasmus+ Selection Specialist

Ștefania Pasăre

Hello! Eu sunt Ștefania. În cadrul organizației, momentan mă ocup cu selecția participanților pentru Experiențele de învățare Erasmus+, arunc cu „confetti” în aceștia prin emailuri (slavă cerului că se întâmplă în lumea virtuală, că altfel, cine făcea curățenie apoi?).

În viața personală, mă pot lăuda că am foarte multe hobby-uri creative: scriu, pictez, mă joc, dar îmi place să mă consider și activă, așa că alerg, merg pe munte, iar iarna schiez…

Abia aștept să te cunosc, să văd pe tine prin ce țară fantastică te trimit. 🙂

Iolanda Vasile

Project Manager, Writing Wizard and Fundraising genie.

Iolanda Vasile

Sunt Iolanda și sunt pasionată de conectarea oamenilor și de împuternicirea lor de a-și atinge întregul potențial, cu scopul de a schimba lumea, cu fiecare eveniment sau proiect. Cu peste 15 ani de experiență în designul învățării, programare culturală, predare și cercetare în antropologie, aduc o bogăție de cunoștințe și abilități. Am trăit și am lucrat în România, Portugalia, Brazilia și Angola, și asta m-a învățat să ascult și să mă adaptez, explorând în același timp diferitele mele personalități lingvistice.

 

Mă bucur de cărți bune, oameni călduroși și de a găti cu creativitate.

Rodica Biliboc

Project Manager and Project Writer

Rodica Biliboc

Hei! Eu sunt Rodi și dezvolt programe pentru tineret și comunități vulnerabile. Promovez învățarea inovatoare și schimbul intercultural în proiectele Erasmus+, iar prioritățile mele includ obiectivitatea, onestitatea și sănătatea. Mă bazez pe practici incluzive și sunt cunoscută pentru creativitatea pe care o aduc în rezolvarea problemelor.

Mă pasionează psihanaliza și studiez operele lui Freud într-un grup de studiu, dar și în cadrul unei școli de psihanaliză relațională. Pentru a mă relaxa, prefer muzica, lectura, teatrul, filmul,  dansul, exercițiile fizice și plimbările în natură. Mențin un stil de viață activ și zâmbesc des.

Remus Iosifescu

Volunteers Manager

Remus Iosifescu

Remus la microfon! După pribegii, am descoperit proiectele Erasmus+ și educația non-formală. M-am îndrăgostit iremediabil de puterea pe care astfel de activități o au în a ajuta oamenii să descopere și să-și dezvolte abilități pe care școala nu le abordează. Acum și aici, mă ocup de voluntarii străini și de agenda lor de activități.

Cu ajutorul programelor Erasmus+, CES și Erasmus pentru Tineri Antreprenori, am călătorit , am fost voluntar 10 luni, am aflat de permacultură, mi-am creat conexiuni, am facilitat activități și proiecte, mi-am dat seama la ce sunt bun, am iubit, am trecut prin crize, am învățat să spun „nu”, am crescut și continui să cresc.

Timeea Schill

Marketing Assistant

Timeea Schill

Ceauu! Subsemnata aka Tim, Timuca, an enthusiast kid, sunt încântată de cunoștință și vreau sa îți spun că: îmi place sa râd, mult; ador sa creez- sentimente, experiențe, vizualuri în Canva, etc.; am o soră geamănă dar arătăm diferit, prieteni cum sper sa găsești și tu și mă alimentez prin oamenii din jurul meu; sunt la început de drum, nu știu ce vreau sa fac când voi fi mare, doar să ajut oamenii și să mă distrez (dacă implică explorarea globului pământesc cu atât mai bine).

În prezent îi las pe colegii mei de la iEL să mă uimească cu proiectele și vibe-urile lor bune.

În prezent, ne petrecem majoritatea timpului în Brașov și împrejurimi (când nu călătorim peste tot prin Europa).

Avem un loc tare fain, undeva pe lângă Cetate, unde ne simțim ca acasă. L-am numit Laborator de Educație Nonformală, pentru că asta facem: construim experiențe de învățare nonformale, care să producă un impact real în dezvoltarea și bunăstarea tinerilor.

De cele mai multe ori, cu tinerii stăm în Youth Lab (camera de lângă birou, unde avem tot felul de experiențe de învățare).

Viziune

Visăm la o lume în care oamenii de toate vârstele se simt împliniți personal și profesional, și sunt gata să aducă schimbări pozitive în comunitățile lor.

Misiune

Pentru a ne atinge visul, lucrăm constant la a crea contexte de învățare experiențială (adică să înveți chestii în timp ce le faci, pe bune), unde tu poți crește atât personal cât și profesional.

Mai exact, te însoțim și îți suntem sprijin în călătoria ta spre împlinire personală și profesională, indiferent ce înseamnă asta pentru tine.

Cum facem asta, concret?

5

Îți oferim acces la instrumente, metode și intervenții inovatoare și cu impact, care îți vor schimba modul în care privești educația și învățarea.

5

Te ajutăm să îți dezvolți abilitățile creative și să te aliniezi la cerințele digitale și tehnologice ale pieței muncii, astfel încât să fii mereu gata pentru oportunitățile care apar.

5

Suntem alături de tine în îmbogățirea bunăstării tale emoționale, pentru ca tu să trăiești o viață mai fericită și împlinită.

5

Îți deschidem ușile spre artele vizuale, teatru, film, dans și literatură, ca mijloace de creștere personală și vindecare.

5

Te încurajăm să îți cultivi simțul inițiativei și antreprenoriatului, pentru a-ți atinge potențialul maxim și a-ți împlini visele.

Abordare

9

Privim educația ca pe un întreg și în același timp înțelegem că fiecare dintre noi învață diferit. De aceea, folosim o paletă variată de metode și practici de învățare.

9

Totodată, știm că educația nu se întâmplă doar în sălile de clasă, ci în fiecare colț al vieții, de la natură la interacțiunile pe care le avem în fiecare zi cu oamenii din jurul nostru. Practic, de când ne trezim și până mergem la somn, învățăm.

Așadar, avem o abordare holistică în tot ceea ce facem, bazată pe cele cinci elemente din practica taoistă. Aceste elemente ne sunt stâlpi de rezistență și reprezintă toate ariile pe care le explorăm în activitatea noastră, și care ghidează viziunea pe care o avem asupra educației.

Pilonii iEL

Valori 

CREȘTERE

Împuternicim oamenii să crească constant, să aibă impact, să devină mai conștienți de lumea din jurul lor și să-și atingă obiectivele.

INOVAȚIE

Hrănim curiozitatea, creativitatea și acțiunile concrete, pentru dezvoltarea metodelor de educație transformaționale.

IMPACT SUSTENABIL

Vrem să avem impact pe termen lung. Pentru asta, utilizăm responsabil resursele și vrem ca fiecare acțiune pe care o facem să aducă plus valoare.

COOPERARE

Credem că împreună putem avea mai mult impact. Este esențial să colaborăm cu organizații din domenii de cunoaștere cât mai diverse și să lucrăm împreună la transformarea comunităților.

RESPONSABILITATE

Acționăm cu integritate și etică, producem rezultate autentice și suntem dedicați schimbării în bine a educației și societății.

DIVERSITATE ȘI INCLUZIUNE

La noi, oricine e binevenit! Lucrăm constant pentru a crea o comunitate unde fiecare se simte văzut și auzit indiferent de vârstă, origine sau profil.

SOLIDARITATE

Încurajăm susținerea reciprocă, ascultare activă, colaborare sinceră și promovarea unității în diversitate. Solidaritatea ne ajută să fim uniți, iar fiecare gest contează.

ADAPTABILITATE

Suntem conectați și ne adaptăm în permanență la continua schimbare a mediului și a societății.

Metode folosite

Cu fiecare workshop și proiect facilitat, adunăm în bagajul nostru din ce în ce mai multe metode nonformale de învățare.

Facem totul nonformal, pentru că este esențial ca tu să fii în centrul procesului de învățare. În funcție de activitate și de nevoile participanților, punem împreună diferite metode, astfel încât să construim experiențe de învățare relevante și de impact.

Iată câteva dintre ele, pe care le folosim frecvent în activitățile noastre.

5

Creativitate și mindfulness

Folosim arta cu scopul de a ne explora interiorul și a deveni mai conștienți de noi și de cei din jur.

5

Cercetare participativă

Îți oferim acces la instrumente, metode și intervenții inovatoare și cu impact, care îți vor schimba modul în care privești educația și învățarea.

5

Jocuri interactive

Explorăm prin joc concepte noi și ne dezvoltăm abilitățile de viață, antreprenoriale, digitale și de sustenabilitate.

5

Învățare experiențială în natură

Organizăm activități în aer liber, cum ar fi drumeții sau camping, pentru a învăța despre natură prin experiență directă.

5

Grupuri de reflecție

După fiecare activitate pe care o avem, discutăm în grup pentru a reflecta asupra experienței și a învățăturilor.

 Cifre 

Cum a arătat 2023 pentru noi

experiențe de învățare

22 de experiențe de învățare internaționale, din care 3 găzduite de noi
C
u 400 de aplicanți  și 120 de participanți selectați

țări

Am călătorit în 13 țări

evenimente

45+ evenimente în Brașov și împrejurimi din care 12 workshop-uri în licee

tineri

600+ tineri au participat la activitățile noastre în Brașov în ultimul an
Am format 30+ lucrători de tineret

Organizații partenere

Instituții partenere

Companii care ne susțin

Finanțare