European Lead by Nature Network (ELNN)

101121687-ELNN

Durata proiectului: 36 luni

Timeline: 01.12.2022 – 01.12.2025

Domeniul abordat: Rețea internațională pentru tineret

European Lead by Nature Network (ELNN)

reunește organizații axate pe colaborare, pentru a aduce valoare și împlinire în viața tinerilor din Europa și dincolo de aceasta. Contribuim activ la elaborarea politicilor Uniunii Europene în ceea ce privește responsabilizarea, conectarea și implicarea tinerilor, având ca obiectiv construirea de comunități durabile. Aceste comunități sunt caracterizate de participare activă, incluziune, învățare de calitate, precum și creștere personală și profesională informate.

Ne propunem să creăm contexte inovatoare care să stimuleze curiozitatea, să inspire leadershipul și să permită dezvoltarea durabilă. În același timp, co-creăm resurse necesare pentru a răspunde nevoilor tinerilor și ale lucrătorilor de tineret.

Nevoia proiectului

Avem în față o nevoie comună identificată – crearea unei comunități pe termen lung, formată din organizații care împărtășesc valorile fundamentale ale calității, încrederii și durabilității la nivel social și de mediu. Scopul nostru este să sprijinim și să împuternicim inspirația și învățarea.

Împreună, am convenit că, în primul rând, vom constitui o comunitate de parteneri în care fiecare membru să găsească un spațiu pentru a învăța, a împărtăși și a se dezvolta în colaborare cu ceilalți.

Vom încuraja fiecare membru să își hrănească și să își valorizeze activitatea, contribuind în același timp la activitățile desfășurate de ceilalți membri. Ne propunem să oferim un spațiu propice pentru organizarea diverselor activități menite să împuternicească participarea tinerilor interesați în comunitatea din țara fiecărui membru. Totodată, vom promova crearea și menținerea parteneriatelor de calitate, schimbul de bune practici și sprijinul reciproc.

Obiective

9

Să implice tinerii din toate organizațiile și țările membre în comunități de tineret pertinente și în discuții legate de subiecte precum învățarea, schimbarea, durabilitatea și implicarea civică este esențială.

9

Să promoveze implicarea atât a sectorului public, cât și a celui privat în colaborarea cu tinerii, susținând împuternicirea și participarea activă a acestora.

9

Să elaboreze proiecte în cadrul rețelei de membri pentru a satisface nevoile și preferințele tinerilor.

9

Să creeze legături între comunitățile de tineri din Europa și să le furnizeze resursele necesare pentru a iniția schimbări, implicându-i în provocări civice și de sustenabilitate, cu scopul de a avea un impact semnificativ asupra comunităților din care provin.

9

Să motiveze tinerii să adopte valorile Uniunii Europene și să înțeleagă importanța unității.

9

Să furnizeze partenerilor din rețea sprijin, formare și activități profesionale pentru consolidarea capacității membrilor rețelei.

 Rezultate 

Curriculum interactiv de învățare

Un program de învățare personalizat care își propune să ajute profesorii să înțeleagă și să predea mai eficient drepturile copiilor. Se bazează pe metode de predare inovatoare, non-formale.

Website ELNN

The European Lead by Nature Network (ELNN) brings together organization with a focus on cooperation towards bringing value and fulfillment in the lives of young people accross Europe and beyond. We are actively contributing to the EU policies regarding the empowerment, connection and engagement of youth, with the purpose of building sustainable communities, where active participation, inclusion, quality learning as well as personal and professional growth are inforced.

9

Comunitate Discord

We’ve got debates, weekly events and challenges, as well as trainings on themes like Skills of the Future, Inclusion & Diversity, and Active Citizenship.

9

Podcast

DE COMPLETAT SI PUS LINK

9

Newsletter

Dezvoltarea, implementarea și evaluarea unei politici școlare inovatoare bazată pe drepturi

9

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Ce spun beneficiarii? (NEFINALIZAT)

Platformă de eLearning

Spațiu online comun unde profesorii, părinții și chiar elevii pot găsi resurse și instrumente pentru a-și aprofunda înțelegerea Educației Drepturilor Omului.

Ghid interactiv ARiSE

O resursă de bază pentru a înțelege și a promova drepturile copiilor în școli. Un ghid cu de sfaturi practice și instrumente pe care educatorii le pot folosi pentru a se asigura că vocea copiilor este auzită, respectată și protejată.
PROIECT COORDONAT DE:

PARTENERI: DE MODIFICAT AAICI!

FINANȚARE
The European Commission’s support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents, which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein. [Project No 2021-1-SI01-KA220-SCH-000034499]