e-Mployed

2021-1-RO01-KA220-YOU-000028913

Durata proiectului: 22 luni

Timeline: 03.01.2022 – 03.11.2023

Domeniul abordat:

Angajabilitate

e-Mployed

își propune să doteze lucrătorii de tineret cu noi competențe pentru a sprijini includerea tinerilor dezavantajați în câmpul muncii și a crea grupuri de sprijin pentru motivare și împuternicire reciprocă.

Nevoia din spatele proiectului

e-Mployed s-a născut din necesitatea abordării decalajelor de competențe și a potențialei exacerbări a inegalităților ca urmare a progreselor tehnologice și a recesiunii pandemice. Lipsa de resurse, intervenția slabă în domeniul educației, accesul limitat la oportunități de dezvoltare în zonele rurale și impactul noilor tehnologii asupra forței de muncă subliniază și mai mult nevoile din acest domeniu. 

Proiectul are ca scop identificarea nevoile legate de orientarea în carieră și ocuparea forței de muncă pentru tineri. 

Studiul realizat în rândul studenților universitari, relevă nevoia acestora de orientare și sprijin în găsirea unor locuri de muncă adecvate, care să se alinieze cu competențele și aspirațiile lor.

Obiective

5

Crearea unui set de metode de orientare profesională și de învățare mutuală pentru lucrători de tineret și tineri, precum tutoriale video și activități de învățare, predare și formare

5

Crearea unui platforme online care să ofere provocări de învățare și escape room-uri educaționale pentru dezvoltarea competențelor transversale

5

Diseminarea materialelor dezvoltate în rândul lucrătorilor de tineret

5

Îmbunătățirea cooperării naționale și internaționale între ONG-urile participante care lucrează cu tinerii, în scopul asigurării continuității proiectului

 Rezultate 

Harta competențelor

Înainte de începerea proiectului am efectuat un research pentru a înțelege care sunt acele competențe căutate de angajatori, pentru a putea crea instrumente utile pentru tinerii ce vor să-și crească șansele de angajabilitate, instrumente ce îi ajută să dezvolte aceste competențe.

Creativitate

Empatie

Autonomie

Ascultare activă

Rezolvarea problemelor

Organizare

Reziliență

Conștientizare de sine

Competențe digitale

Lucru în echipă

Carduri de învățare

Pe baza competențelor identificate, am creat 30 de carduri cu provocări, care stimulează învățarea și dezvoltarea acestor abilități într-un mod non-formal. 

Credem că este esențial ca tinerii să se dezvolte în aceste direcții, pentru a-și crește șansele de a fi angajați și, totodată, pentru a-și crește valoarea în câmpul muncii. 

Cardurile au 3 niveluri de dificultate și pot fi descărcate mai jos. 

Metoda
Challenge by Choice

Un ghid complet pentru folosirea eficientă a cardurilor de învățare, destinat să stimuleze dezvoltarea abilităților tinerilor.

În el găsești metode inovatoare și accesibile pentru facilitarea de sesiuni atractive, punând accent pe dezvoltarea personală și competențele profesionale esențiale.

Manual pentru
lucrătorii de tineret

Un instrument practic pentru profesioniștii din domeniul tineretului, conceput să-i sprijine în organizarea atelierelor de dezvoltare personală și profesională pentru tineri.

Conține activități și provocări special concepute, prin care poate fi facilitată dezvoltarea abilităților de angajare și auto-descoperire, prin metode de învățare experiențială.

PROIECT COORDONAT DE:

PARTENERI:

FINANȚARE:

Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorului (autorilor) și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale Agenției Executive Europene pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici EACEA nu pot fi considerate răspunzătoare pentru acestea. [Proiect Nr. 2021-1-RO01-KA220-YOU-000028913]